Pronosticurile ZdpN : Veţi cere bon fiscal la pâine ? - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Pronosticurile ZdpN : Veţi cere bon fiscal la pâine ?

De    •   Publicat acum 7 ani, 4 august 2013   •   1 comentariu

bon fiscalGuvernul USL tocmai a făcut primul pas pe calea plină de gropi a diminuării evaziunii fiscale din panificaţie, scăderea TVA de la 24 % la 9 %.

Măsura, care aşa cum ne amintim a fost mult trâmbiţată în campania electorală de anul trecut, are menirea să scoată la lumină cea mai mare parte a comerţului cu pâine şi covrigi.

Şi pentru că nu se cuvenea ca la nivel local să nu i se acorde atenţie, preşedintele CJ CĂTĂLIN NECHIFOR a ţinut să precizeze că sucevenii trebuie neapărat să dea dovadă de spirit civic şi să solicite bon fiscal de fiecare dată când cumpără o pâine ( pentru amănunte aveţi http://www.ziaruldepenet.ro/2013/08/01/solicitati-bon-fiscal-cand-cumparati-paine-sau-covrigi/ ).

Aşa încât întrebarea din această săptămână la care răspund redactorii şi colaboratorii ZdpN  ( dar la care vă aşteptăm şi pe dvs. cu interes aici sau pe Facebook ) este clară şi la obiect :

În cazul în care nu aţi făcut-o până acum, de azi încolo vă luaţi angajamentul că veţi cere bon când luaţi o pâine din magazin ?

 

ALMA GAVRIL – Cred că depinde foarte mult de locul de unde achiziţionezi produsele de panificaţie. Sunt magazine care dădeau şi până acum bon fiscal la pâine şi magazine care nu dau nici la un bax de pâine… Iar dacă ceri bon fiscal la cele din a doua categorie.. ori vor zice că faci mişto de ei, ori te alegi cu o înjurătură… Cred că lucrurile vor merge mai departe exact cum au mers şi până acum. Dar propun să cerem bon fiscal şi la sfinţirea casei şi la leacuri băbeşti şi la lăutari… 

 

SORIN NICA – Să fim cu ochii pe panificați! Dacă nu dau bon, ne sabotează pe toți! Bravo Ponta! O măsură bună, după atâtea proaste. Apropo, se ieftinesc și contractele cu laptele și cornul, sau au fost ieftine total?

 

GABRIEL TODICĂ – Nu prea sunte atent la aşa ceva ! Dacă mi se dă bon, bine ! Dacă nu, nu ! Dar tot am să ies din magazin cu pâine ! Eu am primit bon de fiecare dată chiar şi până acum.  Nu văd de ce nu s-ar întâmpla asta şi de acum încolo !

 

RELU GAVRIL URSACHE – Dacă ar fi să ne luăm după celebrul citat al MARIEI ANTOANETA, regină a Franţei în secolul 18, dacă poporul nu are pâine, să mănânce cozonac ! Între gaura de la covrigul PDL – ist şi ştrudelul cu gem PSD – ist, voi alege cozonacii MARIEI ANTOANETA.  Cu sau fără bon !

 

TODIREL CĂLUGĂRIŢA – Nu voi cere, ci voi pretinde. E o nuanță din categoria acelora care îmi vor permite să nu mai cumpăr de unde obiceiul de a da bonuri nu a intrat în reflex.

 

MIHAI SPÎNU – Eu voi cere bon fiscal. Statul să încaseze taxa redusă, iar vânzătorii să fie bucuroși că au primit o mână de ajutor.

 

DAN PASCARU – Nu o să pun tocmai eu beţe în roate luptei cu evaziunea fiscală, aşa că în mod sigur voi cere bon ori de câte ori îmi cumpăr pâine şi, mai ales, covrigi.  Eu o să cer, totul e să şi primesc…

 

FILIP MERARU – Gesturile românilor vor oscila, ca de obicei, între cei doi poli, reprezentați de “Mizerabilul”Jean Valjean și de “Mizericordiosul” Ponta. Luând fără bon e ca și cum a-i lua celorlalți, peste vreun an, șansa de a beneficia de pâinea cu TVA mic.
Îmi iau angajamentul, dar nu de azi, ci de pe 1 septembrie.

 

BOGDAN CABA – Este o măsură bună. Hai să cerem bon fiscal, producătorii și comercianții nu mai au nici o scuză.

 

TEODOR PUŞCAŞU – Mie îmi place specialitatea focaccia cu susan.  Chiar dacă nu intră în nomenclatorul produselor cu TVA redus, sper că NECHIFOR a muşcat-o ( la focaccia mă refer …)

 

SERGIU JIPA – Dacă reducerea de TVA își va produce efectele, vom putea negocia reducerea taxei și în alte sectoare. Deci trebuie să cerem bon fiscal. Comercianții vor încerca să exploateze la maxim avantajele, cu sau fără TVA. Nu trebuie să există această opțiune pentru ei.

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 ani, 4 august 2013
 • de:
 • Ultima modificare: august 5, 2013 @ 8:25 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Viorel spune:

  Cui cerem bonul pentru circ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 4sBqFs to the field below: