Prefectul SINESCU : “ Unii primari tratează cu uşurinţă situaţiile de urgenţă “ - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Prefectul SINESCU : “ Unii primari tratează cu uşurinţă situaţiile de urgenţă “

De    •   Publicat acum 7 ani, 29 iulie 2013   •   Fara comentarii

Florin SinescuPrefectul FLORIN SINESCU i-a criticat dur pe primarii care nu se îngrijesc de gospodărirea localităţilor, în special în privinţa amenajării şanţurilor şi a rigolelor de scurgere a apei.

El a declarat la sedinţa de bilanţ pe primul semestru al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă că avertizările lansate au fost tratate cu dezinteres de mai mulţi edili şefi.

SINESCU a dat exemplu inundaţiilor din această primăvară din mai multe localităţi, printre care Liteni, unde nu există şanţuri, din drum apa ajungând direct în gospodării.

„Să determinăm primarii să controleze dacă oamenii îşi fac şanţuri în faţa caselor, iar pe zona unde nu există locuinţe este atributul autorităţilor locale.

Toate structurile care merg în teritoriu, mă refer la Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu, să-i conştientizeze pe primari să facă acest lucru”.

 

Prefectul FLORIN SINESCU s-a arătat nemulţumit şi de agricultorii care dau foc miriştilor, spunând că majoritatea incendiilor de pădure pleacă de pe păşunile şi terenurile agricole cărora li se dă foc intenţionat.

El atrage atenţia fermierilor care preferă acest fel de igienizare a terenurilor că riscă atât amenzi, cât şi suspendarea plăţilor de la APIA.

Am propus modificare legislaţiei – cine incendiază păşunea nu mai primeşte subvenţia de la APIA, nu se poate aşa ceva !

Noi muncim, aducem jandarmi de la Iaşi şi Bistriţa, îi ţinem săptămâni întregi, consumăm resurse şi logistică pentru nişte oameni care nu au bun simţ”.

 

La finalul subiectului, el a accentuat că marea problemă în prevenirea situaţiilor de urgenţă este pregătirea primarilor.

“Mulţi primari tratează cu mare uşurinţă problemele de comunicare şi cele de prevenire şi nu au o imagine clară cu zonele de risc de inundaţii şi grupurile de populaţie cu grad de risc.

Vă spun clar, am discutat cu unii primari şi nu ştiau care e formatul raportului operativ !”

Dan PASCARU
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 ani, 29 iulie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 29, 2013 @ 7:19 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string oPnBy0 to the field below: