Sfaturi de la avocații ZdpN: Vrei să-ți dai casa pentru un loc de muncă ? - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Avocat  >  Articolul curent

Sfaturi de la avocații ZdpN: Vrei să-ți dai casa pentru un loc de muncă ?

De    •   Publicat acum 6 ani, 20 iunie 2013   •   Fara comentarii

avocatii-ZdpNCine nu a auzit de firma unui celebru personaj dîmbovițean care intermedia – se pare că o face și acum – contracte de muncă pentru persoane ce doreau să plece în Israel la muncă?

Cred că toate lumea știe despre cine e vorba, dar în următorul articol nu voi face referiri la acest personaj celebru, pe care o să-l numim Mati Nair, și la aventurile sale pe meleagurile noastre, de la expansiune politică până la cunoașterea penitenciarelor patriei (și nu din postura de vizitator, ci de locatar), ci la modul în care multe persoane luptă să-și scoată casele de sub ipotecă, datorită ingineriilor financiare.

Rețeta era un simplă, dar nu și legală, din punctul meu de vedere, în sensul că se cerea o garanție de 5000 dolari, în general, prin instituirea unei ipoteci asupra unui bun imobil.

Ipoteca, în accepțiunea legii, este o garanție reală ce servește la garantarea obligațiilor unui debitor față de creditorul său, printr-un bun imobil din propriul său patrimoniu, anume desemnat pe cale legală în acest scop.

În foarte multe situații întâlnite de către mine, persoanele care doreau să plece la muncă, din diferite motive, nu reușeau să mai ajungă în Patria lui David, iar altele, după o perioadă de timp reveneau, fiind făcută plata către firma de intermedire.

După terminarea acelui contract de intermedire, cu toate că obligațiile erau stinse pentru ambele părți (nu spun de câte ”țepe” au beneficiat unele persoane), nu se puteau radia ipotecile înscrise la Cartea Funciară deoarece firma nu era de găsit.

Am ajutat și ajut mai multe perosoane, care au fost și sunt în situația mai sus expusă, să-și rezolve problemele juridice cu aceste ipoteci, prin promovarea unor acțiuni pe rolul instanței de judecată, ce au ca scop radierea ipotecilor nelegal instituite.

Prin acele contracte de intermedire, denumite pompos contracte de prestări servicii, se instituiau doar obligații pentru cel ce urma să plece la muncă în Israel, nefiind prevăzută nicio clauză prin care să se stipuleze că după ce plătești cei 5000 USD, ipoteca poate fi radiată.

S-a profitat și încă se profită de situația finanicară precară a oamenilor care doresc, în speranța unei vieți mai bune, că muncească pe alte meleaguri iar în momentul în care se întorc acasă, să trebuiască să apeleze la justiție pentru radierea ipotecilor din cartea funciară în loc să prezinte un documente la Oficiul de Cadastru pe baza căruia să fie radiate ipotecile.

avocat Daniel Zoiţa

avocat@ziaruldepenet.ro

0744.565.118

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 20 iunie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 20, 2013 @ 12:56 am
 • Sub: Avocat, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string sBRswh to the field below: