Groapa de gunoi de sub coasta Fălticenilor - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Groapa de gunoi de sub coasta Fălticenilor

De    •   Publicat acum 5 ani, 13 iunie 2013   •   Fara comentarii

serpentine trepte aruncate (6)*drumul județean 209 A care face legătura cu două comune, Mihăiești și Rădășeni,  arată în ultimul hal după ploile de săptămâna aceasta 

*acea zonă este folosită ca depozit de deșeuri de constructorii din Fălticeni- resturi de cărămizi, bucăți din treptele  înlocuite  prin oraș și material antiderapant  depozitat din iarna trecută

*mizeriilor care au colmatat șanțurile au scos apa în stradă și s-au format cratere greu de trecut cu mașina și privirea

 

Amplasată ascuns sub coasta municipiului, intrarea pe drumul județean 209 A Fălticeni-Pocoleni-Mihăiești-Cornu-Luncii-Mălini-Slatina-Găinești, este o ruină serpentine trepte aruncate (4)blocată de mizerii,  deșeuri de construcții- cărămizi, moloz, bucăți din treptele înlocuite prin oraș, , de pietrișul depozitat mai la deal de cine știe cine(!?)  și cărat de șuvoaie. Toate acestea , la care se adaugă faptul că ani de zile, administratorul drumului, Consiliul Județean  Suceava, și-a neglijat pur și simplu obligația de a întreține corespunzător acest drum.

Ăsta e drum județean? Și un drum forestier arată mai bine, nicio o basculă de balast nu s-a pus după revoluție.  Acum 5 ani domnul Flutur ne-a promis, la Pocoleni, că va face marea cu sarea și, după starea drumului, văd că asta s-a ales. Niște pietriș nu ar fi mare lucru, doar nu îl aducem din Constanța sau din Botoșani. Cu o sută de litri de motorină ai rezolvat treaba ”, ne-a spus cetățeanul  V.P., din Pocoleni, comuna Rădășeni.

Edilul aceste comune, Neculai Perju, ne-a declarat că există un proiect de a duce acest drum până la Fălticeni. Investiția a fost însă sistată, din pricina lipsei de fonduri.” Chiar în timpul ploilor l-am văzut: “ totul e cu gropi, totul e o apă…”.

 

serpentine trepte aruncate (14)*”Bani se tot alocă dar faptic nu se vede nimic”- spune Neculai Florea, primarul din Horodniceni

Cealaltă comună afectată de starea deplorabilă a drumului este Horodniceni, de unde se văd doar fondurile alocate de administrator pe hârtie, dar nu și rezultate concrete în teren.

„Am făcut demersuri recent la Consiliul Județean și nu ne-am ales cu nimic. Și aproape că am ajuns să ameninț cu mass-media, în disperare de cauză. Sunt dezamăgit.

Mi se spune că nu sunt fonduri și se refuză să se dea drumului o funcțiune cât de cât normală, deși un greder și un buldoexcavator nu sunt un capăt de țară. Pe hârtie se alocă anual fonduri, dar în teren nu  ajunge să se facă nimic”, a declarat primarul de Horodniceni.

Deoarece zona cea mai afectată se află pe raza municipiului Fălticeni, l-am întrebat pe primarul Cătălin Coman ce știe despre  mizeriile și deșeurile de construcții aruncate prin șanțuri și pe spațiul adiacent drumului.

serpentine trepte aruncate (17)„A fost luni o comisie mixtă, ISU Suceava, ISU Fălticeni, Prefectură și DirecțiaTehnică a Primăriei, și e trecut oficial ca drum afectat de căderile de apă. Încercăm să îl reparăm cu mijloace proprii”, a precizat primarul fălticenean, Cătălin Coman.

Legat de materialele de construcții care par a proveni din treptele din oraș,care scot apa din șanțuri și o aruncă în drum (vezi foto distrugerile provocate de apă n.r.), edilul a spus că nu are cunoștință de  acestea și va merge la fața locului să vadă.

Noi, cârcotași ca de obicei, replicăm: nu vă mai deranjați, dom’ primar, ce nu ați văzut luni cu comisia, vă arată ZdpN cu poza.

Un cetățean din zona amintită, P. A.,  a sesizat că materialele cu pricina sunt resturi serpentine trepte aruncate (13)din treptele din municipiul Fălticeni, care au fost reparate anul trecut, dar și cărămizi din construcții recent modificate.  „Mi-a inundat lanul de porumb pe o suprafață  de peste 20 de prăjini din cauza șanțurilor acoperite”, a punctat acesta.

Soarta micii porțiuni din perimetrul municipiului este în gestiunea primarului Coman, a cărui coloratură politică ar trebui să influențeze pozitiv rezolvarea, nu doar alocarea în scripte și declarații de presă( mai ales că în zonă locuiesc doi constructori locali cu contracte la dezăpezire în portofoliu,  iar terenul le este cunoscut după ce s-au depozitat acolo cantitățile enorme de zăpada raportate n.r.). Pe de altă parte, șefii politici și administrativi ai județului se revendică a fi din zonă- Nechifor, Băișanu, Rădulescu-și ar putea ajuta, mai ales că domnul „cu Bucovina în gură nu mai este la frâie.

Todirel CĂLUGĂRIȚA

Sergiu JIPA

Foto: Mihai Spînu

serpentine trepte aruncate (20) serpentine trepte aruncate (4) serpentine trepte aruncate (5) serpentine trepte aruncate (2) serpentine trepte aruncate (3) serpentine trepte aruncate (19) serpentine trepte aruncate (17) serpentine trepte aruncate (16) serpentine trepte aruncate (15)

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 13 iunie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 13, 2013 @ 4:57 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com