„ART PEISAJ” de la Colegiul ”VASILE LOVINESCU” Fălticeni ia locul III pe țară - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

„ART PEISAJ” de la Colegiul ”VASILE LOVINESCU” Fălticeni ia locul III pe țară

De    •   Publicat acum 6 ani, 11 iunie 2013   •   Fara comentarii

Art peisaj Coelgiul Lovinescu busines plan (3)  Pe data de 14 martie 2013 a avut loc, la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir”, Suceava, faza județeană a Competiției BUSINESS PLAN, la care F.E. ART PEISAJ S.R.L. a ocupat LOCUL I. La sfârșitul lunii aprilie, la Colegiul Economic Administrativ din Iași s-a desfășurat etapa regională, iar firma de exercițiu ocupă, din nou, LOCUL I. Astfel, ajunge la Focșani, în județul Vrancea, la etapa națională, din perioada 5-7 iunie. Aici, echipa Colegiului „Vasile Lovinescu” obține LOCUL III.

  F.E. ART PEISAJ S.R.L. a fost înființată în 2011, la nivelul clasei a XI-a SA (actualmente a XII-a SA), coordonată de subsemnata, prof. Florența Bocanci și are ca obiect de activitate aranjamente florale, decorațiuni, amenajări spații verzi, Echipa care a reprezentat firma de exercițiu la competiție a fost constituită din elevele de clasa a XII-a, Gafincu Cosmina Vasilica și Maxim Andreea.

Competiţiei „BUSINESS PLAN”, începând cu anul şcolar 2008-2009, a venit în sprijinul dezvoltării Art peisaj Coelgiul Lovinescu busines plan (4)competenţelor antreprenoriale ale elevilor, ușurând corelarea pregătirii teoretice cu pregătirea practică a acestora.

În raport cu competenţele care se pot dobândi prin firma de exerciţiu, competiţia Business Plan facilitează:

-Valorificarea spiritului antreprenorial, a iniţiativei stimulate prin firma de exerciţiu (virtual) în condiţii reale;

-Familiarizarea elevilor cu activităţile specifice mediului real economic;

-Asumarea riscului utilizând instrumentele  specifice managementului riscului;

-Dezvoltarea unor competenţe necesare unui întreprinzător dinamic: gândirea critică, luarea Art peisaj Coelgiul Lovinescu busines plan (5)deciziilor, asumarea responsabilităţilor, auto-organizarea şi auto-evaluarea resurselor individuale;

-Promovarea colaborării dintre firmele de exerciţiu şi mediul economic real;

-Încurajarea competiţiei şi a competitivităţii firmelor de exerciţiu implicate.

 

Mulți ar fi de părere că a fost o experiență benefică pentru ambele părți, însă, aș mai adăuga că rezultatul a reprezentat în același timp, întruchiparea atâtor ani de muncă și dedicare, respectiv de efort constant pe întreaga perioadă a desfășurarii competiției din partea elevelor participante.

Prof. Florența Bocanci

Art peisaj Coelgiul Lovinescu busines plan (1)Art peisaj Coelgiul Lovinescu busines plan (2)

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 11 iunie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 11, 2013 @ 12:26 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 3fiyD6 to the field below: