Turneul de lansare a cărții fălticeneanului Daniel Șandru- SIBIU - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Turneul de lansare a cărții fălticeneanului Daniel Șandru- SIBIU

De    •   Publicat acum 7 ani, 8 iunie 2013   •   Fara comentarii

Daniel Șandru, Radu Vancu și Bogdan Gheorghiță  Lansarea volumului Mass-media și democrația în România postcomunistă a ajuns joi, 6 iunie a.c. la Sibiu, la invitația Centrului Cultural Interetnic Transilvania din localitate și a redacției Revistei Transilvania. Cei doi universitari ieșeni, Conf.univ.dr. Daniel Șandru, Președintele Senatului Universității și Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, Decanul Facultății de Științe Politice și Administrative a UPA din Iași, au fost găzduiți de Librăria Humanitas.

Întâlnirea cu publicul de la Sibiu a fost moderată de Lect.univ.dr. Dragoș Varga, critic literar, cadru didactic la Universitatea „Lucian Blaga” (ULBS) și Director al Revistei Transilvania, iar prezentarea volumului coordonat de fălticeneanul Daniel Șandru a fost realizată de Lect.univ.dr. Cristina Stănuș, de la Facultatea de Științe Socio-Umane a ULBS , care a spus Cristina Stănuș, Daniel Șandru, Radu Vancu și Bogdan Gheorghițădemersul intelectual coordonat de cei doi colegi ieșeni reprezintă un efort de a surprinde aspectele cele mai semnificative ale relației dintre presă și politică pe parcursul celor mai bine de două decenii de la căderea comunismului. Este un demers admirabil și foarte reușit, pentru care autorii și coordonatorii merită felicitările noastre”.

 

În intervenția sa, Daniel Șandru, primul coordonator al volumului, a arătat că „ideea centrală a volumului este aceea că presa a constituit, în postcomunism, un factor esențial al procesului de democratizare, ceea ce nu înseamnă că sistemul mediatic nu a cunoscut, asemenea celui politic, numeroase derapaje care au afectat, la rândul lor, evoluția acestui proces, fapt observabil chiar în aceste zile, în războiul politic dintre trusturile de presă”. Cel de-al doilea coordonator al cărții,Sorin Bocancea, a vorbit despre impactul pe care „complexele politico-mediatice” îl au în Ion Dur, Cristina Stănuș, Dragoș Varga, Sorin Bocancea, Bogdan Gheorghiță și Radu Vancuplan social: „Aceste complexe, dezvoltate în ultimii ani, influențează decisiv mersul societății românești. În situația în care vedem că instituțiile media se comportă precum partidele politice putem să înțelegem de ce, în planul general al societății noastre actuale, înregistrăm un anumit recul democratic”.

Scriitorul Radu Vancu, Lector universitar doctor la ULBS și Editor coordonator al Revistei Transilvania a vorbit despre lansarea celor doi, despre care a spus . „Ce mi se pare impresionant în cazul colegilor noștri de la Iași este faptul că ei nu produc volume care să stea pe cel de-al doilea raft al bibliotecii, ci mereu pe primul. Cu alte cuvinte, ei produc și coordonează niște cărți-instrument, din acelea care se scriu la vârsta liniștită a senectuții. Ceea ce arată că, în pofida Publicvârstei lor tinere, sunt niște specialiști și intelectuali publici care merită atenția noastră”.

Turneul de prezentare a celor trei produse editoriale va face ultimele opriri în zilele următoare, în orașele Timișoara și Brașov.

Sergiu Jipa

Ziarul de pe Net

 

AFIS LANSARE MASS MEDIA Sibiu Bogdan Gheorghiță, Sorin Bocancea și Daniel Șandru Daniel Șandru, Radu Vancu și Bogdan Gheorghiță Bogdan Gheorgiță, Sorin Bocancea, Daniel Șandru, Radu Vancu și Cristina Stănuș Ion Dur, Cristina Stănuș, Dragoș Varga, Sorin Bocancea și Radu Vancu Ion Dur, Cristina Stănuș, Dragoș Varga, Sorin Bocancea, Bogdan Gheorghiță și Radu Vancu Public

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 ani, 8 iunie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 8, 2013 @ 2:14 am
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string fBeXBf to the field below: