ADR Nord-Est demontează acuzele privind neregulile din proiectul de reabilitare a Muzeului Ion Irimescu - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

ADR Nord-Est demontează acuzele privind neregulile din proiectul de reabilitare a Muzeului Ion Irimescu

De    •   Publicat acum 7 ani, 6 iunie 2013   •   Fara comentarii

Muzeul Irimescu tabela proiect UE Două instituții se bat cap în cap când vine vorba de modul în care  a fost implementat “Proiectul Repararea, reabilitarea si modernizarea Muzeului de Arta Ion Irimescu( cod SMIS 3162)”.

Pe de o parte, Direcția Generală Constatare și Stabilire Nereguli Fonduri Europene din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului spune că sunt nereguli la 6 contracte din cadrul proiectului, iar municipalitatea fălticeneană trebuie să returneze 11 miliarde de lei vechi.

De cealaltă parte, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est va prezenta astăzi, la Iași, în cadrul Conferinței Regionale “Regiunea Nord – Est se dezvoltă cu REGIO”, unde se va analiza  parcursul Programului Operational Regional 2007-2013, proiectul de la Fălticeni drept unul de mare succes în ceea ce privește implementarea.

Aceasta este lista cu proiectele care au fost selectate dintr-o listă de 433 proiecte, din 6 județe- Regio – o soluție pentru investiții:

1.Infrastructura din Municipiul Iași modernizată prin Regio – PIDPC Iași, Municipiul Iași
2. Modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Recuperare “Sf. Gheorghe” Botoșani, Municipiul Botoșani
3. Reabilitarea Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, Municipiul Fălticeni
4. Reabilitarea, modernizarea si dotarea școlilor speciale din județul Iași, Consiliul Județean Iași
5. Centrul IDEO, SC TESTER GRUP SRL.

 

Ne punem în  mod firesc întrebarea: care dintre cele două instituții are dreptate? Direcția din  cadrul MDRT, care dă de pământ cu proiectul, sau ADR Nord -Est, care îl laudă și îl dă drept exemplu pentru felul în care a fost implementat ? Este corecția de 11 miliarde lei vechi ( care ar putea fi plătită din buzunarul tuturor cetățenilor din Fălticeni n.r.) un exces de zel din partea unor funcționari de la București, care privesc cu  “ochelari de cal” proiectele implementate prin fonduri europene?

Puteți citi întreaga poveste a neregulilor semnalate la Proiectul de la Muzeul Ion Irimescu folosind link-ul de mai jos:

http://www.ziaruldepenet.ro/2013/02/28/nereguli-de-11-miliarde-de-lei-vechi-la-reabilitarea-muzeului-de-arta-ion-irimescu/

 

Sergiu Jipa

Ziarul de pe Net

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 ani, 6 iunie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 6, 2013 @ 1:07 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string iytgYo to the field below: