Bătrână de 74 ani din Fălticeni înşelată prin telefon de un escroc care s-a dat drept doctorul fiicei sale

batrana inselata Ieri, 03.06.2013, în jurul orei 14.30, H.Emilia, de 74 ani, din municipiul Fălticeni a Poliţia că dimineaţă, în jurul orei 09.30, a fost contactată telefonic pe telefonul fix, de către o persoană necunoscută, prezentându-se ca fiind S.Constantin, doctor la un spital din municipiul Bucureşti, care i-a relatat faptul că fiica acesteia a avut un accident de circulaţie în Atena, însă a fost adusă cu avionul în România pentru a putea fi operată la plămâni, fiindu-i necesară suma de 4000 lei în vederea suportării intervenţiei medicale.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că la ora 09.30, reclamanta a fost contactată pe telefonul fix  de o persoană care s-a recomandat a fi doctor, S.Constantin, medic la un spital din Bucureşti. Acesta i-a solicitat suma de 4000 lei reprezentând contravaloarea serviciilor medicale prestate.

Partea vătămată a depus   printr-o agenţie de transfer bancar suma de 2045 lei pe numele lui G.Constantin, destinatarul confirmând că a primit suma de bani.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Reamintim cetăţenilor că astfel de fapte pot fi uşor prevenite prin simplul fapt de nu da curs unor astfel de solicitări şi de a anunţa de îndată Poliţia prin 112“,  se spune în comunicatul de presă al IPJ Suceava.

Sorin Nica

Ziarul de pe Net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 2AOErE to the field below: